Συμμετοχή στην Automechanika Φρανκφούρτη 2022

Τελικά, μετά από 2 αναβολές λόγω της πανδημίας COVID, η διεθνής αγορά αυτοκινητοβιομηχανίας μπόρεσε να πραγματοποιηθεί και πάλι στη Φρανκφούρτη. 2.804 εκθέτριες εταιρείες από 70 χώρες παρουσίασαν τα προϊόντα τους σε 19 αίθουσες της έκθεσης.

Ο κύριος Detlef Braun, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Messe Frankfurt σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους εξέφρασε πως: "Τα πράγματα κινούνται σαφώς προς τη σωστή κατεύθυνση. Μαζί με τους πελάτες μας και τους διεθνείς εταίρους μας, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον: τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις εμπορικές εκθέσεις. Η ισχυρή διεθνής συνιστώσα μεταξύ εκθετών από 70 χώρες και επισκεπτών από 175 χώρες καθιστά σαφές ότι η διεθνής αγορά ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτοκινήτων έχει πλέον επιστρέψει στη Φρανκφούρτη. Οι συμμετέχοντες αξιοποίησαν πλήρως τις καινοτόμες δράσεις δικτύωσης και έκαναν νέες επιχειρηματικές επαφές."

Η συμμετοχή μας στην 26η διεθνή έκθεση Automechanika της Φρανκφούρτης, φιλοξενήθηκε σε ένα περίπτερο 4 πλευρών (island-style) 135m2 στο Hall 12.1. E51 στο οποίο είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε έναν πρωτοφανή αριθμό πελατών και επαγγελματιών στον τομέα του αυτοκινήτου.

Η φετινή χρονιά άλλαξε τα δεδομένα, καθώς στην έκθεση πραγματοποιήθηκε η παγκόσμια αποκάλυψη της νέας φουτουριστικής σειράς της εταιρείας μας, την "Tessera Roll+".

Ένα νέο προϊόν και μια νέα ιδέα που αλλάζει ριζικά την αντίληψη των πελατών μας σχετικά με τα ρολά καπάκια αλουμινίου για αγροτικα οχήματα.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις καινοτόμες σειρές Tessera4x4 Rolls καθώς και να εξερευνήσουν την πλήρη γκάμα χειροποίητων αξεσουάρ υψηλής ποιότητας και αισθητικής που κατασκευάζει η εταιρεία μας, όπως roll bars, κουπαστές, σχάρες και μπάρες φόρτωσης.

Η σειρά Tessera Roll+ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ στην παγκόσμια αγορά που ενσωματώνει την τεχνολογία 3 σε 1 Modular Design.

Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός παρέχει την ευελιξία σε κάθε πελάτη να εξοπλίσει οποιοδήποτε αγροτικό όχημα βάσει κάθε του ανάγκης . Η βασική έκδοση "BASIC" του Tessera Roll+ μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί ανά πάσα στιγμή σε ελατηρίου "SPRING" με την προσθήκη του S-KIT ή σε ηλεκτρική "ELECTRIC" με την προσθήκη του E-KIT (περιλαμβάνει: ηλεκτρικό μοτέρ, εφαρμογή για κινητά, 2x τηλεχειριστήρια και πλακέτα ελέγχου A.I.) πανεύκολα χωρίς τη χρήση εργαλείων ή ειδικών γνώσεων.


Κάθε πελάτης μπορεί να χειριστεί αποτελεσματικότερα το ρολό καπάκι χρησιμοποιώντας την κίνηση του ελατηρίου ή του ηλεκτρικού μοτέρ. Και τα δύο αυτά εξαρτήματα (ηλεκτρικό μοτέρ ή ελατήριο) τοποθετούνται και ταυτόχρονα προστατεύονται μέσα στον κεντρικό άξονα αλουμινίου (βαρέως τύπου) (σύστημα άμεσης κίνησης) και δεν καταλαμβάνουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΩΡΟ στο χώρο φόρτωσης της καρότσας του οχήματος.

Περίληψη χαρακτηριστικών E-KIT (ηλεκτρικής έκδοσης):

Ειδικά σχεδιασμένη πλακέτα ελέγχου AI (τεχνητής νοημοσύνης) με τις ακόλουθες προδιαγραφές:

✓ Δεν χρειάζεται ρύθμιση (calibration). Το μοναδικό σύστημα στην παγκόσμια αγορά, που κάνει το μοτέρ αυτόματα προσαρμογή (calibration) στο μήκος του αμαξώματος του οχήματος.

✓ Λειτουργία Soft open/close: Ειδικά προγραμματισμένο σύστημα που παρέχει λειτουργία απαλού ανοίγματος/κλεισίματος για ομαλότερη χρήση και ασφάλεια.

✓ Popup ειδοποιήσεις συντήρησης: Το πρώτο ρολό στην παγκόσμια αγορά που σας ενημερώνει να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις του κουτιού σε περίπτωση που έχει εγκλωβιστεί νερό στο εσωτερικό του. Το μοναδικό που υπολογίζει αυτόματα τον χρόνο κύλισης της διαδικασίας ανοίγματος/κλεισίματος και σας ενημερώνει πότε να καθαρίσετε και να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό στους πλαϊνούς οδηγούς για πιο ομαλή κύλιση. Τέλος, το μοναδικό που σας ενημερώνει σε περίπτωση προβλήματος του μοτέρ σας.

✓ Eφαρμογή για κινητά (iOS & Android).

✓ Μπορείτε να σταματήσετε το κάλυμμα του ρολού ανά πάσα στιγμή κλειδώνοντας το σε οποιαδήποτε θέση.

✓ Λειτουργία ανίχνευσης εμποδίων με ενσωματωμένους αισθητήρες στην χειρολαβή.

✓ Τριπλό σύστημα λειτουργίας (Εφαρμογή Mobile Phone, λειτουργία "One Touch" στη χειρολαβή, τηλεχειριστήριο Key Fob).

• Μοτέρ δοκιμασμένο στις πιο ακραίες συνθήκες.

• Ειδικά σχεδιασμένο τηλεχειριστήριο.

Οι πελάτες έμειναν κατάπληκτοι από το νέο τριπλό σύστημα λειτουργίας και τον επαναστατικό τρόπο αλληλεπίδρασης με το Tessera Roll+.

  1. Ένα άγγιγμα της χειρολαβής "One Touch" (χρησιμοποιείται ως φυσικό κουμπί).
  2. Τηλεχειριστήριο
  3. Μέσω κινητού τηλεφώνου με την χρήση της επίσημης εφαρμογής Tessera4x4 App (διαθέσιμη για iOS & Android smartphones)

Πέραν των παραπάνω εντυπωσιακών χαρακτηριστικών, οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν με την παρουσίαση ενός εντελώς νέου τρόπου εγκατάστασης επιπλέον αξεσουάρ σε συνδυασμό με τη σειρά Tessera Roll+.

Η σειρά Tessera Roll+ είναι εξοπλισμένη με ειδικά σχεδιασμένες υποδοχές T-Slots.

Για πρώτη φορά κάθε πελάτης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ τοποθέτησης επιπλέον αξεσουάρ για ελαφριά ή βαριά/επαγγελματική χρήση.

Τα ανοξείδωτα ρολλ μπαρ και οι κουπαστές μπορούν πλέον να τοποθετηθούν χρησιμοποιώντας τις υποδοχές T-Slots ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΡΥΠΗΜΑΤΟΣ του αμαξώματος χρησιμοποιώντας τους ειδικούς προσαρμογείς RB-KIT & KOY-KIT αντίστοιχα.

Με την γκάμα αξεσουάρ υψηλής ποιότητας που διαθέτουμε κάθε πελάτης μπορεί να αναβαθμίσει τις επιλογές ασφαλούς πρόσδεσης, μεταφοράς και αποθήκευσης του φορτίου του αγροτικού του.

Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι και ικανοποιημένοι με τα φανταστικά αποτελέσματα που πετύχαμε στον σχεδιασμό, την ισχύ, την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και τις τεχνολογικές καινοτομίες. Η Tessera4x4, με πιστοποιημένη πρωτοπορία, καινοτόμο τεχνολογία και πάθος σε ό,τι κάνουμε, έχει εξελιχθεί με επιτυχία σε ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά κέντρα 4x4 για οχήματα PICK-UP(S), JEEP(S) και SUV για πάνω από 35 χρόνια.

Η νέα γενιά Tessera Roll+ διαθέτει 8 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, 5 από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας (EPO) EP22185152.0, EP22185538.0, EP22185542.2, EP22185540.6, EP19151572.5, 1 διεθνές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO): WIPO Χάγη (WIPO100520) και 2 Εθνικά από τον Ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ): Νο.1007595, Νο.1008155.

Θα θέλαμε με την ευκαιρία αυτή να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας σε όλη την ομάδα της BLUEICE, τον κ. Hubert Linder, αποκλειστικό μας αντιπρόσωπο στη Γερμανία και τους συνεργάτες του κ. Claudio Falcone από την Ιταλία και τον κ. Stefan Lehmann από την Ελβετία. Η πολύτιμη υποστήριξή τους μας βοήθησε να ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις, όπως αυτό της μεταφοράς των αυτοκινήτων, και να συμμετάσχουμε με επιτυχία στην σημαντικότερη έκθεση της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως.

Από όλη την ομάδα της Tessera4x4, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας εκτίμηση σε κάθε επισκέπτη του περιπτέρου μας. Ελπίζουμε να απολαύσατε την έκθεση όσο και εμείς.

Σας ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα σε μια επόμενη έκθεση.

Automechanika Φρανκφούρτη 2022

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη συμμετοχή μας στην 26η έκθεση αυτοκινήτου Automechanika στη Φρανκφούρτη η οποία έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2022.

Η επιρροή της Automechanika στην Φρανκφούρτη αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς στον τομέα των αξεσουάρ για πικαπ 4x4 καθώς είναι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η 25η έκθεση του 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη για 5 ημέρες, προσέλκυσε περισσότερους εκθέτες και επισκέπτες σε σύγκριση με αυτή του 2016. Η εκδήλωση συγκέντρωσε 135.000 επισκέπτες από 184 χώρες και κατέγραψε ρεκόρ.  Σημειωτέον, το 39% των επισκεπτών δήλωσαν οτι πήγαν στην εκδήλωση για πρώτη φορά.

Όπως δήλωσε ο Detlef Braun, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Messe Frankfurt, "Η 25η Automechanika Frankfurt ήταν η πιο επιτυχημένη στην ιστορία της. Από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2018, περισσότερες από 5.000 εταιρείες (2016: 4.843) παρουσίασαν νέα προϊόντα και λύσεις σε μια περιοχή περίπου 315.000 m². Το feedback από τους πελάτες μας είναι αδιαμφισβήτητo: Η έκθεση Automechanika της Φρανκφούρτης δεν ήταν ποτέ τόσο επικεντρωμένη στο μέλλον και την εξελίξη. Όλοι οι τομείς του αυτοκινητοβιομηχανικού κλάδου, της αγοράς αυτοκινήτων, έχουν ανταποκριθεί σε megatrends προσφέροντας ένα τεράστιο φάσμα καινοτομιών και λύσεων τόσο σε επαγγελματίες όσο και πελάτες λιανικής. Και στα 23 εκθεσιακά hall, η κατάσταση ήταν πραγματικά εξωπραγματική. "

Πηγαίνοντας πίσω στον χρόνο, η πρώτη μας συμμετοχή ήταν το 2012 σε συνεργασία με την Aeroklas, μία από τις πιο γνωστές εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα των αξεσουάρ 4x4.

Το 2012, στο περίπτερο της Aeroklas, παρουσιάσαμε το νέας γενιάς ρολό αλουμινίου μας (SOT ROLL Series by Tessera4x4 accessories). Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, καθώς δεν μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, καθιστώντας το ως το νούμερο ένα προϊόν εξαγωγής της εταιρείας μας.

Η νέα μας συμμετοχή θα είναι στην 26η έκθεση Automechanika της Φρανκφούρτης και θα φιλοξενηθεί σε ένα ανοιχτό 4 πλευρών (island style) περίπτερο E51 στην Αίθουσα 12.1.

Λόγω της πανδημίας covid-19 όπως πολλοί γνωρίζετε, η έκθεση είχε ήδη αναβληθεί δύο φορές. Από την τελευταία έκθεση του 2018, τώρα είναι μια πραγματικά καλή ευκαιρία να συναντηθούμε ξανά από κοντά. Για το λόγο αυτό, θα είναι τιμή για εμάς η επίσκεψή σας στο περίπτερό μας.

Στο μεγάλο περίπτερό μας, 135 m2, θα βρείτε 4 πλήρως εξοπλισμένα αγροτικά "PICKUP" με μία ευρεία γκάμα προϊόντων μας.

Το πιο σημαντικό γεγονός είναι η παγκόσμια παρουσίαση για πρώτη φορά στο καταναλωτικό κοινό του νέου κεφάλαιου στην μακροχρόνια ιστορία των αξεσουάρ Tessera4x4.

Η "Πρωτοποριακή και Φουτουριστική" νέα γενιά καλυμμάτων roll top και το next big thing στα αξεσουάρ pick up, η σειρά "Tessera Roll+" (η οποία θα είναι διαθέσιμη προς πώληση μέχρι το τέλος του 2022).


Προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε την περίοδο της πανδημίας όπου η αγορά ήταν "παγωμένη" και να κρατήσουμε το τμήμα R&D εξαιρετικά απασχολημένο για να εφεύρουμε και να δώσουμε σάρκα και οστά στο καλύτερο roll top καλύμμα που έχετε φανταστεί ποτέ.

Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο περήφανοι και ικανοποιημένοι με τα φανταστικά αποτελέσματα που πετύχαμε στον σχεδιασμό, την ισχύ, την ανθεκτικότητα, την ευελιξία και τις τεχνολογικές καινοτομίες του νέου αυτού προϊόντος. Το τμήμα R&D της εταιρίας μας σχεδιάζει και υλοποιεί τις πιο πρωτοποριακές καινοτομίες που έχει να προσφέρει ο κλάδος των 4χ4 αξεσουάρ, οι οποίες θα αποκαλυφθούν στο περίπτερο μας. Σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τα προϊόντα του μέλλοντος και καλύπτουμε τις ολοένα και περισσότερες ανάγκες των πελατών μας για προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Η νέα γενιά Tessera Roll+ διαθέτει 8 διπλώματα ευρεσιτεχνίας, 5 από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνίας (EPO) EP22185152.0, EP22185538.0, EP22185542.2, EP22185540.6, EP19151572.5, 1 διεθνές από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας (WIPO): WIPO Χάγη (WIPO100520) και 2 Εθνικά από τον Ελληνικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ): Νο.1007595, Νο.1008155.

Οι ιδιοκτήτες πικαπ 4Χ4 θα βρουν μια ποικιλία χειροποίητων αξεσουάρ, όπως Roll Barπλαινές κουπαστές καρότσαςσχάρες και ράγεςεργαλειοθήκες, τα οποία αυξάνουν τις επιλογές φόρτωσης και μεταφοράς του φορτίου με ασφάλεια.


Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του επιχειρηματικού μας δικτύου, να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες και να φτάσουμε τα Ελληνικά προϊόντα της Tessera4x4 Accessories σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.

Η Gi Anso 4x4 Club SA έχει ήδη εδραιώσει την παρουσία της στην ελληνική αγορά ως η No1 ελληνική κατασκευαστική εταιρία εισαγωγής-εξαγωγής στον τομέα των αξεσουάρ 4x4 (off road) και ενός από τους κύριους Ευρωπαίους παίκτες (εξειδικευμένος σε ρολά καπάκια, Roll Bar, πλαινές κουπαστές καρότσας, σχάρες και ράγες, εργαλειοθήκες κλπ.), αυξάνει το επιχειρηματικό της σχέδιο στο εξωτερικό, συνάπτοντας νέες συμφωνίες και συμβάσεις με τις σημαντικότερες βιομηχανίες αυτοκινήτων 4x4 σε όλο τον κόσμο.

Προσπαθούμε να προσφέρουμε στους αντιπροσώπους μας ανά την υφήλιο μια ολοκληρωμένη εμπειρία μέσω της ευρείας γκάμας αξεσουάρ και να διευρύνουμε την υπεροχή των προϊόντων μας.  Σας περιμένουμε!

Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας!